Er du klar til skiferie?

Husk forsikringen på skiferien

Mange går netop nu og glæder sig til sol på sneklædte løjper og hyggelig afteskiing. Men inden du tager afsted, bør du tjekke om du har en forsikring, der dækker ulykker på skiferien.

Det er en rigtig god ide at tjekke dine forsikringer, inden du pakker det uldne undertøj og tager på skiferie. Tal fra rejseforsikringsbranchen viser, at der er fem gange større risiko for at komme galt af sted på skiferien end på andre ferier.

En del af de alvorlige skader, der sker på skiferie i udlandet, kræver speciel hjemtransport, der kan koste helt op til 50.000 kroner, og i værste fald kan blive endnu dyrere.

Hvis du ikke har en forsikring der dækker skiulykker, skal du selv have penge op af lommen, hvis uheldet er ude.

Vi dækker dig – også på ski

Har du en rejseforsikring hos Bornholms Brand er du automatisk dækket – også på skiferien.

Vores rejseforsikring dækker udgifter til hjemtransport og eventuelle egenbetalinger samt giver adgang til behandling via SOS Internationals netværk af privathospitaler.

Hvis du kommer til skade og får brug for akut hjælp på rejsen, giver vores forsikring dig mulighed for at kontakte SOS International døgnet rundt på 7010 5050.

Husk at medbringe det blå sygesikringskort, der giver dig ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i, men dækker ikke udgifter til hjemtransport og eventuelle egenbetalinger.

Unge skal huske indboforsikringen på skiferien

Myndighederne i udlandet slår hårdt ned, hvis man overtræder færdselsreglerne på pisterne, og unge danskere risikerer at få et chok på skiferien. De mangler en indboforsikring, der beskytter dem mod erstatningskrav ved uheld og ulykker på skiferien.

Tal fra Forsikring & Pension viser, at 19 procent af unge mellem 21-24 år ikke har en almindelig indboforsikring. Det betyder, at de ikke kan få hjælp, hvis de er involveret i en ulykke og de er skyld i, at andre kommer til skade.

Det kan det få alvorlige økonomiske og personlige konsekvenser, hvis man overtræder færdselsreglerne for "ski-kørsel". Med en indboforsikring er du godt dækket hvis du bliver stillet over for erstatningsansvar.

Tyveri på skiferien

Din indboforsikring dækker på rejser i indtil 3 måneder i hele verden. Forsikringen dækker på samme måde, som hvis skaden var opstået i Danmark.

Tyveri fra dit hotelværelse/lejlighed er således dækket af din indboforsikring. Hvis der ikke er tegn på indbrud, er penge og smykker ikke dækket. Tyveri af liftkort er dækket, hvis der er et billede på det.

Bliver dine ski stjålet, mens de står uden for skirestauranten, hvor du nyder et måltid, vil skiene normalt være dækket af din indboforsikring. Men lader du skiene stå uden opsyn i længere tid, kan forsikringsselskabet vurdere det som groft uagtsomt, og skaden vil dermed ikke være dækket. For at mindske risikoen for tyveri af ski kan man sætte den ene ski sammen med en andens ski, da det ikke er attraktivt at løbe med et par ski, som ikke er ens.

Bliver du udsat for tyveri, skal du anmelde det til det nærmeste politi i området og få en kvittering.

 

Gode råd inden skiferien

  • Tjek om din rejseforsikring dækker dig på skiferien
  • Husk at medbringe det blå sygesikringskort på ferien. Kortet kan bestilles hos kommunen eller på borger.dk

Hyppige ski skader

Ifølge de nyeste tal fra SOS International, er skader i knæleddet den mest hyppige skade hos nordiske rejsende i 2017.

Lidt flere mænd end kvinder kommer til skade på skituren - i 2017 var det 54% mænd og 46% kvinder.

Flest skader får både mænd og kvinder i alderen 41-60 år.

Noget tyder altså på at denne aldersklasse bør være ekstra forsigtig på pisterne – og måske træne lidt ekstra inden de tager på skiferie.