Er du stormklar?

Vær klar, når stormen sætter ind

Det er vigtigt at reagere, når der er stormvarsel, og du kan selv gøre meget, for at dit hus bliver klar til storm og regn.

Med få tiltag kan du selv forebygge skader på dit hus, inden stormen sætter ind.

Tjek dit hus for løse tagplader eller tagsten og sørg for, at vindskeder, sternbrædder, skodder og andre dele, der i værste fald kan rive sig løs, er ordentligt fastgjort.

Pas på flyvske trampoliner og havemøbler
Trampoliner i haven er blevet hvermandseje, men mange glemmer at fastgøre den forsvarligt, og hvis stormen rammer, får trampolinen nemt 'vinger’.

Det sker ofte, at flyvske havetrampoliner ender i naboens havestue eller en bil. Du skal derfor sørge for at fastgøre trampolinen forsvarligt. Det samme gælder havemøbler, parasoller og andre ting, som du har udendørs. Hvis der ikke er plads i kælderen eller i skuret, så bind dem fast til noget, så de ikke ender med at lave ulykker hos naboen. Indbo placeret udendørs er ikke dækket af indboforsikringen.

Vokser der træer tæt på dit hus, bør du beskære og fjerne grene, der let kan knække og lave skade på for eksempel bygning eller tag.

Gode råd

Du kan tilmelde dig SMS varsel på Forsikringsvejret.dk og få information om både storm og skybrud baseret på data fra DMI.