Kate Petersen til VM

Kate Petersen

I september vandt bornholmske Kate Petersen og makkeren Julie Schou guld ved ro-mesterskaberne Barcelona Skyline i Barcelona.

12.10. 2017

Kate Petersen begyndte at ro i en sen alder. Som 23-årig blev hun bidt af vandet og farten - og fandt ud af at hun kunne blive ved og ved.

Siden 2012 har hun roet og er hele tiden blevet bedre. Trods problemer med ryg og skuldre, har hun kæmpet sig op og er lige nu på vej til VM i Frankrig, hvor hun sammen med makkeren Julie Schou, håber på en god placering, hvilket vil sige en A - finale plads.

Denne sommer har hun taget orlov fra sit job hos Rønne Revision, for at satse alt på VM i Frankrig.

Og de fire måneder er givet godt ud: Kate har de seneste måneder vundet 12 af 12 konkurrencer, og med fast træning to-tre gange om dagen, er formen i top til den kommende stævne.

Hun træner hos Danske Studenters Roklub og ror hver dag - enten i coastal fra Svanemølle Havn eller i sculler på Bagsværd sø.

I perioden har Kate samtidig haft mulighed for at dygtiggøre sig til stævner, blandt andet i udlandet. Rejser, som kun har kunne lade sig gøre, ved hjælp af sponsorater fra Bornholms Brand, Rønne Revision og Rønne roklub.

Kate har brugt sin opsparing på at tage orlov, da hun både mister sin faste løn og skal have et sted at bo i både København og på Bornholm.

Støtte fra sponsorer er nødvendig, for at Kate kan deltage dyre stævner udenlands og indenlands.

Bornholms Brand bidrager sammen med Rønne Revision og Rønne roklub med økonomisk støtte til Kate.