Nicoline gør alting 100%

Nicoline Koefoed

Den bornholmske bordtennisspiller Nicoline Koefoed har fået endnu et års støtte til turneringer og træningsophold i udlandet sponsoreret af Bornholms Brand. Målet er at kombinere sport og uddannelse. Og ambitionerne er høje.

17.10.2017

Nicoline Koefoed er netop startet sit tredje og sidste år på Halmstad Elitegymnasium. Her træner hun bordtennis syv gange om ugen. Hver dag er spækket med træning, og det bliver til i alt 16 timers bordtennis træning ugentligt. Der udover styrketræner hun seks timer om ugen efter et program lagt af Christoffer Petersen, der er dansk landstræner.

”Niveauet hos spillerne i bordtenniscenteret i Halmstad er højt, og jeg træner dagligt med og mod spillere fra hele verden. Det blandede træningsmiljø er udfordrende og giver god mulighed for at træne med forskellige spillestile og skabe kontakter på tværs af landegrænser,” fortæller Nicoline.

Nicoline er bornholmer og stammer fra Hasle. Hun er ud af en bordtennisspillende familie, og startede med at spille som 6-årig. Gennem sin karriere har hun vundet 18 danske ungdomsmesterskaber og spillet fem europamesterskaber, for nyligt Senior EM.

Kontrakt med svensk klub
Denne sæson har Nicoline kontrakt med Halmstad BTK, hvor hun spiller for dameholdet i ”Superettan”. Her bliver hun trænet af Ulf Tickan Carlsson og Fredrik Håkansson, der begge har spillet på det svenske bordtennislandshold.

Sæsonen byder også på turneringer som Senior DM, U-21 DM og Top 12, hvor Nicoline repræsenterer Hasle og ikke mindst Bornholm.

Bornholms Brand har været med til at sponsorere Nicolines træningsophold i udenlandske turneringer de seneste tre år. Hendes udvikling og karriere er afhængig af de midler hun modtager fra sponsorer:
”Uden støtten, havde jeg ikke haft mulighed for at deltage i Pro Tours rundt omkring i verden, og sådan får jeg den mest optimale træning,” fortæller hun.

Ifølge direktør for Bornholms Brandforsikring, Poul Friis Hansen, er der en rigtig god grund til støtten:
”Det er en glæde for os at støtte op om et bornholmsk talent som Nicoline. Dygtige sportsudøvere har brug for al den hjælp de kan få, så de kan koncentrere sig 100 procent om en forhåbentlig lang og spændende karriere,” siger han.

Nicoline er ultra ambitiøs med sin sport, men også i forhold til at få en uddannelse. Det fremtidige mål er derfor, at få bordtennis og uddannelsen til at gå op i en højere enhed. 
Målet med gymnasiet er at komme ud med et så højt gennemsnit så muligt, for at kunne komme ind på drømmeuddannelsen på CBS og læse erhvervsøkonomi og -jura.

Bornholms Brandforsikring støtter, sammen med flere andre, Nicoline med et sponsorat der finansierer hendes Pro Tours og træningsophold i udlandet.