Nicoline gør alting 100%

Den bornholmske bordtennisspiller Nicoline Koefoed har fået endnu et års støtte til turneringer og træningsophold i udlandet sponsoreret af Bornholms Brand. Målet er at kombinere sport og uddannelse. Og ambitionerne er høje.

17. oktober 2017

Nicoline Koefoed er netop startet sit tredje og sidste år på Halmstad Elitegymnasium. Her træner hun bordtennis syv gange om ugen. Hver dag er spækket med træning, og det bliver til i alt 16 timers bordtennis træning ugentligt. Der udover styrketræner hun seks timer om ugen efter et program lagt af Christoffer Petersen, der er dansk landstræner.

”Niveauet hos spillerne i bordtenniscenteret i Halmstad er højt, og jeg træner dagligt med og mod spillere fra hele verden. Det blandede træningsmiljø er udfordrende og giver god mulighed for at træne med forskellige spillestile og skabe kontakter på tværs af landegrænser,” fortæller Nicoline.

Nicoline er bornholmer og stammer fra Hasle. Hun er ud af en bordtennisspillende familie, og startede med at spille som 6-årig. Gennem sin karriere har hun vundet 18 danske ungdomsmesterskaber og spillet fem europamesterskaber, for nyligt Senior EM.

Kontrakt med svensk klub
Denne sæson har Nicoline kontrakt med Halmstad BTK, hvor hun spiller for dameholdet i ”Superettan”. Her bliver hun trænet af Ulf Tickan Carlsson og Fredrik Håkansson, der begge har spillet på det svenske bordtennislandshold.

Sæsonen byder også på turneringer som Senior DM, U-21 DM og Top 12, hvor Nicoline repræsenterer Hasle og ikke mindst Bornholm.

Bornholms Brand har været med til at sponsorere Nicolines træningsophold i udenlandske turneringer de seneste tre år. Hendes udvikling og karriere er afhængig af de midler hun modtager fra sponsorer:
”Uden støtten, havde jeg ikke haft mulighed for at deltage i Pro Tours rundt omkring i verden, og sådan får jeg den mest optimale træning,” fortæller hun.

Ifølge direktør for Bornholms Brandforsikring, Poul Friis Hansen, er der en rigtig god grund til støtten:
”Det er en glæde for os at støtte op om et bornholmsk talent som Nicoline. Dygtige sportsudøvere har brug for al den hjælp de kan få, så de kan koncentrere sig 100 procent om en forhåbentlig lang og spændende karriere,” siger han.

Nicoline er ultra ambitiøs med sin sport, men også i forhold til at få en uddannelse. Det fremtidige mål er derfor, at få bordtennis og uddannelsen til at gå op i en højere enhed.
Målet med gymnasiet er at komme ud med et så højt gennemsnit så muligt, for at kunne komme ind på drømmeuddannelsen på CBS og læse erhvervsøkonomi og -jura.

Bornholms Brandforsikring støtter, sammen med flere andre, Nicoline med et sponsorat der finansierer hendes Pro Tours og træningsophold i udlandet.

Kate Petersen til VM

I september vandt bornholmske Kate Petersen og makkeren Julie Schou guld ved ro-mesterskaberne Barcelona Skyline i Barcelona.

12. oktober 2017

Kate Petersen begyndte at ro i en sen alder. Som 23-årig blev hun bidt af vandet og farten - og fandt ud af at hun kunne blive ved og ved.

Siden 2012 har hun roet og er hele tiden blevet bedre. Trods problemer med ryg og skuldre, har hun kæmpet sig op og er lige nu på vej til VM i Frankrig, hvor hun sammen med makkeren Julie Schou, håber på en god placering, hvilket vil sige en A - finale plads.

Denne sommer har hun taget orlov fra sit job hos Rønne Revision, for at satse alt på VM i Frankrig.

Og de fire måneder er givet godt ud: Kate har de seneste måneder vundet 12 af 12 konkurrencer, og med fast træning to-tre gange om dagen, er formen i top til den kommende stævne.

Hun træner hos Danske Studenters Roklub og ror hver dag - enten i coastal fra Svanemølle Havn eller i sculler på Bagsværd sø.

I perioden har Kate samtidig haft mulighed for at dygtiggøre sig til stævner, blandt andet i udlandet. Rejser, som kun har kunne lade sig gøre, ved hjælp af sponsorater fra Bornholms Brand, Rønne Revision og Rønne roklub.

Kate har brugt sin opsparing på at tage orlov, da hun både mister sin faste løn og skal have et sted at bo i både København og på Bornholm.

Støtte fra sponsorer er nødvendig, for at Kate kan deltage dyre stævner udenlands og indenlands.

Bornholms Brand bidrager sammen med Rønne Revision og Rønne roklub med økonomisk støtte til Kate.