Tilflytterkonsulenten gør springet til Bornholm lidt lettere

Tilflytterkonsulent

Hver dag er Rune Holm i kontakt til folk, der drømmer om at rykke til Bornholm. Som tilflytterkonsulent hjælper han med at finde de rette personer til jobs på øen, der ellers kan være svære at besætte.

15.01.2018

Tilflytterkonsulent Rune Holm har et stort netværk af relevante kontaktpersoner i erhvervslivet og regionskommunen, som står til rådighed for tilflyttere og deres mange spørgsmål.

Han hjælper med at finde job til ægtefæller, informerer om pendlerregler og gør springet til øen så let som muligt.

I 2015 var Bornholms Brand med til at starte Tilflytterservice op.

Projektet så dagens lys, da prognoserne viste et dramatisk fald i befolkningstallet på Bornholm.

Ni store virksomheder på øen - herunder regionskommunen - gik sammen for målrettet at arbejde for flere tilflyttere.

På LinkedIn og på Facebook-siden Næste Stop Bornholm, deler Rune Holm aktuelle jobopslag og du kan opleve ham byde ind, når nye bornholmere efterlyser havefliser, mangler tag over hovedet en måneds tid eller skal finde en passende mødregruppe.

Tilflytterservice skal markedsføre Bornholm som et attraktivt sted at arbejde og bo og sikre, at øens virksomheder også i fremtiden kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

På to år har 684 familier været igennem tilflytterkonsulentens kyndige vejledning og sidste år kom 1100 tilflyttere til øen. Rune fortæller, at mange tilflyttere ønsker et liv hvor det hele ikke går så hurtigt som i storbyen, og et grønnere liv med adgang til natur.

Fremtiden for tilflytterservice er sikret gennem stor opbakning fra kommunen og erhvervslivet, og Rune Holm har netop fået en kollega, der skal hjælpe med at tiltrække flere tilflyttere til øen.

Bornholms Brand er med til at finansiere Tilflytterservice - til gavn for hele Bornholm.

Følg tilflytterkonsulenten på LinkedIn og Facebook