Sådan gør du ved stormflod

Søg om erstatning fra Naturskaderådets stormflodsordning

Erstatning fra Naturskaderådet
Stormflod er ikke dækket af din forsikring hos Bornholms Brandforsikring.

Hvis din ejendom eller indbo bliver skadet som følge af stormflod, kan du få erstatning fra  stormflodsordningen. Din ejendom og dit indbo skal være brandforsikret, før du kan få dækket skader forårsaget af stormflod.

 

Sådan gør du

  • Tjek om du har brandforsikring på din ejendom og løsøre. Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl.
  • Anmeld herefter skaden online til Naturskadebasen, hvorefter vi bekræfter til dem, at du har brandforsikring på din ejendom og løsøre. Har du udfordringer med at anmelde skaden online, så kontakt os gerne, så vil vi være dig behjælpelig.
  • Du modtager automatisk en kvittering, når Naturskaderådets sekretariat har modtaget anmeldelsen. Her kan du læse om det videre forløb. I de fleste tilfælde skal der fx en taksator ud for at besigtige skaderne.
  • Til slut sender Naturskaderådets sekretariat dig afgørelsen af, om du kan få erstatning - og evt. med størrelsen på din erstatning

I øvrigt skal du som ved andre vejrskader først forsøge at begrænse skaden. Sørg også for at tage billeder af skader og ødelagte ting – og lad være med at smide dem ud.

Læs mere om typiske spørgsmål og svar på Naturskaderådets FAQ her.

Sådan dækker oversvømmelsesordningen

Din skade bliver behandlet efter Naturskaderådets retningslinjer og vilkår. Vær opmærksom på, at der på visse punkter er begrænset dækning i forhold til, hvad du kender fra din hus- eller indboforsikring.

Læs om Naturskaderådets vilkår og dækninger