Sikker kørsel om vinteren

Kom sikkert ud og hjem

Når der er sne, fygning og frostgrader på de bornholmske veje, er der god grund til at køre ekstra opmærksomt. Vi har en række gode råd til dig, så du kommer sikkert gennem det kolde vintervejr. 


Skal du køre bil i vintervejret, er det en god ide for din og andres sikkerhed, at bilen er udstyret med vinter- eller helårsdæk.

Det er også en god ide at beregne ekstra tid til at gøre bilen klar, inden turen ud på de sneklædte veje. Din bil skal være helt fri for sne og is, inden du kører, så du har ordentligt udsyn, og der ikke falder sne fra din bil til gene for trafikken.

Kør hjemmefra i god tid, og husk altid at køre efter forholdene. Hvis der er glat, øges bremselængden, så hold god afstand til forankørende biler. Vær især opmærksom på vejstrækninger, hvor der er kraftig fygning - her kan der hurtigt opstå farlige situationer.

Skulle det ske, at du kører fast og skal vente på hjælp, kan det hurtigt blive en kold oplevelse, så husk ekstra varmt tøj og et tæppe med i bilen. Medbring altid isskraber, skovl og handsker, når du kører ud i vintervejret.


Pas på hinanden derude, og få endnu flere gode råd til sikker kørsel om vinteren hos FDM her 

 

 

Tjekliste

- Husk at køre med vinterdæk
- Klargør bilen ordentligt
- Kør hjemmefra i god tid
- Kør efter forholdene og hold god afstand
- Medbring varmt tøj, tæppe, isskraber og skovl.

Et lille ekstra tip:

Vinterdæk bør have en dækmønsterdybde på mindst 4 millimeter. Du kan selv tjekke den rigtige dybde ved at stikke en 20'er ned i dækprofilen. Hvis dele af den nederste tekst på mønten er synlig, bør du få skiftet dine dæk.