Pressemeddelelse, 06.02.2020

Sådan sikrer du dig til skiferien

På denne tid af året skifter tusindvis af danskere hverdagen ud med solcreme, ski og sneklædte pister. Uanset om turen går til de nordiske naboer eller alpelandene, er det vigtigt at have styr på forsikringerne inden afrejsen. Ellers kan den aktive ferie i sneen ende med en uventet ekstraregning.

Uden de rette forsikringer risikerer du selv at skulle betale for lægebehandling og hjemtransport, hvis du kommer til skade. Og er du skyld i andres skader på pisten, kan din skiferie ende med et stort erstatningskrav.

Skønsmæssigt kommer hver 10. danske skiturist til skade på skiferien. De hyppigste skiskader er forvredne led og knoglebrud. Nogle skader er dog mere omfattende end andre.

Tal for SOS International viser, at der i sidste skisæson var mere end 750 danskere, som kom så slemt til skade på skiferien, at de fik brug for lægehjælp og rejseassistance via selskabets alarmcentral. 21% af ulykkerne drejede sig om børn i alderen 0-19 år.

De danske skiskader, som SOS International håndterede, løb op i et samlet beløb på 12 millioner kroner. Din skiferie kan således koste dig dyrt, hvis du ikke har styr på dine forsikringer inden afrejsen.

Bornholms Brandforsikring har derfor samlet nogle tips til, hvordan du bedst sikrer dig til skiferien:

 

Dine og andres skiskader kan blive dyre uden ulykke- og ansvarsforsikringer

Kommer du til skade på ferien og får varige mén, gælder det om at have en ulykkesforsikring. Er du derimod skyld i, at andre kommer til skade, vil en ansvarsforsikring kunne hjælpe dig. Ellers risikerer du selv at skulle betale erstatning for modpartens ødelagte ejendele, fysiske skader og eventuelle varige mén. Ansvarsforsikringen er ofte en del af din indbo- eller familieforsikring.

Er du i tvivl om dine dækninger, skal du kontakte dit forsikringsselskab, inden du tager på ferie.  

 

Husk det blå EU-sygesikringskort og en rejseforsikring

Med det blå kort i hånden har du ret til behandling på samme vilkår som borgere i det land, du besøger. Det betyder dog, at du også selv skal betale, hvis der er brugerbetaling i landet.

Med en rejseforsikring får du blandt andet hjælp til behandling og adgang til en alarmcentral, hvor du døgnet rundt kan komme i kontakt med dansktalende medicinsk personale, herunder læger. Rejseforsikringen dækker også hjemtransport til Danmark, hvis du får brug for det.  

Skadechef i Bornholms Brandforsikring, Jakob Storm siger: ”Det blå EU-kort dækker hverken egenbetaling, behandling på privathospital eller hjemtransport. Vi ved, at især hjemtransporten kan løbe op i store beløb, så vi anbefaler altid, at du har en rejseforsikring.”

Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Rejser du uden for EU, er du ikke dækket af det blå kort. Her er det altid vigtigt at have en rejseforsikring.

Desuden bør du tjekke, om din rejseforsikring dækker skisport. Har du din rejseforsikring hos Bornholms Brandforsikring, er skisport dækket.  Men det er ikke standard hos alle forsikringsselskaber, så kontakt dit selskab inden afrejsen.

 

YDERLIGERE INFO

Skadechef Jakob Storm, mobil: 4043 9210, e-mail: jak@bornbrand.dk

Direktør Morten Holten, mobil: 4082 8046, e-mail: moh@bornbrand.dk 

 

Kilder: SOS International, borger.dk, Danske Fysioterapeuter (fysio.dk), Børneulykkesfonden